• info@etehadiehmfe.ir
  • ایران - تهران - دفتر معرفی و اطلاع رسانی اتحادیه شهرهای ایران

وبلاگ

اعتراف سارق ۲۹ ساله سابقه‌دار در مهدیشهر/ اعتیاد انگیزه سرقت بود

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ مهدی شهاب الدین شامگاه سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران به میزبانی فرماندهی انتظامی مهدی‌شهر ضمن بیان اینکه در پی وقوع چندین فقره سرقت در معابر و اماکن این شهر موضوع در دستور کار رسیدگی قرار گرفت، ابراز داشت: در ابتدا نحوه سرقت‌ها و موارد سرقتی به دقت بررسی شدند.

وی ضمن بیان اینکه سرنخ این سرقت‌ها به سارق سابقه دار رسید، افزود: بررسی‌ها حاکی از زندانی بودن متهم به دلیل حمل مواد مخدر بوده است.

فرمانده انتظامی مهدیشهر ضمن بیان اینکه این شخص متهم به مقر انتظامی انتقال یافت، ابراز داشت: این متهم ۲۹ ساله به انجام ۱۲ فقره سرقت اعتراف کرده است.

شهاب الدین بابیان اینکه سرقت‌های انجام شده محتویات داخل خودرو و معابر عمومی بوده است، تصریح کرد: متهم انگیزه اصلی خود را از انجام این سرقت‌ها اعتیاد عنوان کرده است.

وی ضمن بیان اینکه سارق معتاد با انجام سرقت‌های خرد به دنبال تهیه و مصرف مواد مخدر بوده است، افزود: پرونده این متهم تشکیل و تحقیقات بیشتر در این خصوص ادامه دارد.

هشدار سطح نارنجی پدیده مه گرفتگی در خوزستان

مدیر کل هواشناسی خوزستان به خبرنگار مهر گفت: بنا بر بررسی نقشه‌های هواشناسی از صبح فردا تا اواخر پنج شنبه ۹ آذر احتمال وقوع پدیده مه یا مه رقیق و کاهش دید افقی در برخی از مناطق استان وجود دارد.

محمد سبزه زاری افزود: این پدیده در روز سه شنبه، مناطق غربی، جنوبی و جنوب غربی و بخش‌هایی از مرکز و به تدریج در اواخر وقت در نیمه شرقی

و شمالی استان و روز چهارشنبه و پنجشنبه، مناطق شمال غرب، شمال، شرق، شمال شرق و جنوب شرق و بخش‌هایی از مرکز استان فعال خواهد بود.

وی ادامه داد: با توجه به کاهش دید افقی و افزایش رطوبت و مه و اختلال در مسافرت‌های هوایی و جاده‌ای صبحگاهی و شامگاهی توصیه می‌شود

اتخاذ تمهیدات لازم برای کاهش خسارات احتمالی ناشی از کاهش دید افقی و افزایش رطوبت و مه، احتیاط در صعود به ارتفاعات و پرهیز از سفرهای غیر ضروری در ابتدای صبح و اواخر شب انجام شود.

پولهای مردم در انجمن خیرین میراث فرهنگی امانت است

به گزارش خبرنگار مهر، علی دارابی در حاشیه مراسم آغاز به کار انجمن خیرین میراث فرهنگی که امشب برگزار شد در جمع خبرنگاران با گلایه از رسانه‌ها درباره اینکه چرا درباره این انجمن مطلبی منتشر نمی‌کنند گفت: همیشه درباره خیرین میراث فرهنگی صحبت می‌شد اما تا به حال کار جدی صورت نگرفته بود برخی از شرکت‌ها گاهی کمک می‌کردند برخی پیشتاز هستند و تجربه خوبی در این زمینه دارند اما ساز و کاری نبود که بتوان کار کرد.

وی گفت: اعتماد این افراد به خادمان میراث فرهنگی مهم است. با اظهار درد، دردی دوا نمی‌شود توقع این است که روی انجمن خیرین بیشتر کار شود چون کار بزرگی انجام می‌شود. امسال در یونسکو بابت ترک مسجد امام باید به یونسکو توضیح می‌دادیم چون میراث فرهنگی در یک اتاق شیشه‌ای قرار دارد. ما تمام هزینه کرد دارایی انجمن را شفاف سازی می‌کنیم.

دارابی خطاب به خبرنگاران گفت: در مراسم امشب اینجا یک مقام دولتی و نماینده مجلس نبود. به کار خیر کمک کنید. دو سال است که در میراث فرهنگی کار می‌کنیم الان تازه امشب اتفاقات خوبی افتاده است. این پول‌ها امانت مردم است. هنوز اعتبارات وزارت میراث فرهنگی داده نشده است. ما باید بتوانیم از افراد علاقه مند برای حوزه میراث فرهنگی استفاده کنیم. ما هیأت مؤسس موقت داریم تا این انجمن شکل بگیرد از این به بعد باید افراد کمک کنند. تا به حال این اقدام انجام نشده بود. اما الان کمک مردم را نیاز داریم.

«حاشیه نشینی» ابرچالش تبریز/ نیم میلیون نفر ساکن اطراف شهر هستند

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- محمدرضا علی اشرفی؛ حاشیه نشینی همواره یکی از معضلات جوامع شهری به حساب می‌آید که با خود مشکلات بی شماری را از نظر امنیت، اشتغال، مسائل فرهنگی و اجتماعی به بار می‌آورد.

متأسفانه افرادی که از روستاها و یا شهرهای کوچک‌تر مهاجرت می‌کنند و یا به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی به ویژه مسئله گرانی مسکن نمی‌توانند در مراکز شهرها سکونت داشته باشند، در شهرهای اقماری یا شهرک‌هایی که فاصله اندکی با شهرها دارند، سکنی می‌گزینند و عموماً دست به تصرف غیرقانونی در اراضی ملی می‌زنند که این خود مشکلات بسیاری را برای جامعه شهری رقم می‌زند.

آنچه بیش‌از پیش باید مورد توجه قرار گیرد، این است که پیدایش معضلی به نام حاشیه‌نشینی که در گذشته فقط در کلان شهرها دیده می‌شد، امروزه به شهرهای کوچک نیز سرایت کرده و آسیب‌های اجتماعی نظیر فقر، بیکاری و اختلاف طبقاتی را به دنبال داشته است.

سکونت ۸۵ درصد حاشیه نشینان آذربایجان شرقی در حاشیه شهر تبریز

آذربایجان شرقی حدود ۴ میلیون نفر جمعیت دارد که حدود ۶۰۰ هزار نفر از این جمعیت در مناطق حاشیه و بافت ناکارآمد زندگی می‌کنند. این استان متأسفانه مدت‌هاست با معضل حاشیه‌نشینی دست و پنجه نرم می‌کند؛ شکل گیری حاشیه نشینی در شهر تبریز نیز به سال‌های پیش برمی گردد.

نکته جالب توجه اینکه کلانشهر تبریز به تنهایی با حدود دو میلیون نفر جمعیت یعنی نصف جمعیت استان، بیش از ۵۰۰ هزار نفر یعنی حدود ۸۵ درصد حاشیه نشینان استان را در خود جای داده است. وقوع زمین لرزه‌ای در حدود ۶ ریشتر و یا بالاتر می‌تواند جان نیم میلیون نفر را در تبریز به خطر اندازد.

«حاشیه نشینی» ابرچالش تبریز/ نیم میلیون نفر در اطراف شهر ساکنند

به گفته استاندار آذربایجان شرقی در سطح شهر تبریز بیش از ۵۰۰ هزار نفر حاشیه‌نشین و قریب به ۱۰۰ هزار نفر نیز در چهار شهر دیگر استان سکونت دارند و ۷۰ محله حاشیه نشین در استان وجود دارد که ۱۸ محله در تبریز و مابقی در بقیه شهرستان‌ها است.

به گفته عابدین خرم اقدام اساسی برای این محلات شروع شده؛ مهاجرت معکوس آنها به حوزه روستایی که اشتغال و کشاورزی استان باید اقتصادی شود و مقاوم سازی مسکن آنها و مسکن جدیدی که باید ساخته شود، از اقدامات دولت است که ۷۰۰۰ مسکن در داخل استان ساخته می‌شود همچنین خیابان کشی، احداث مرکز بهداشت و برطرف کردن نیازهای متناسب با هر منطقه در حال ساخت است.

ساماندهی حاشیه نشینی و بافت فرسوده نیازمند بازآفرینی شهری است

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تبریز نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: حاشیه نشینی ابرچالش شهری دنیا است و نه تنها در ایران و تبریز، بلکه در کل دنیا وجود دارد، اگر آمار و ارقام را مرور کنیم، متوجه می‌شویم از ۸ و نیم میلیارد جمعیت کره زمین یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر حاشیه نشین، زاغه نشین و کپرنشین هستند و سکونگاه‌های غیر رسمی با عناوین مختلف توصیف شده‌اند.

فریدون بابایی اقدم ادامه داد: در تبریز شرایط توپوگرافی تعیین کننده بوده و اکثراً در دامنه کوه‌ها و تپه‌ها زندگی کرده و توپوگرافی در شکل گیری مناطق حاشیه نشین نقش مهمی دارد و اگر وضعیت زمین ساختی را نیز در نظر بگیریم، نگرانی ما بدتر می‌شود.

«حاشیه نشینی» ابرچالش تبریز/ نیم میلیون نفر در اطراف شهر ساکنند

وی افزود: از ۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور، ۲۴ میلیون نفر حاشیه نشین هستند و در خانه‌های غیر استاندارد در حاشیه شهر و بافت‌های فرسوده سکونت دارند که در شهرهای مختلف این وضعیت متفاوت بوده و سهم حاشیه نشینی متفاوت است.

بابایی اقدم خاطرنشان کرد: از یک میلیون و ۸۰۰ نفر جمعیت تبریز ۲۵ الی ۳۰ درصد حاشیه نشینان را تشکیل می‌دهند که بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر است که به استثنای محلات محدود مانند پارک بزرگ و حیدرآباد که عامل توپوگرافی نقش نداشته، در بقیه چون ضلع جنوبی اتوبان پاسداران و ضلع شمالی کسایی تمامی شاخصه‌های حاشیه نشینی نقش دارد.

وی گفت: نگران کننده‌تر از آن ساخت و ساز غیر مجاز است و حاشیه نشینی و بافت فرسوده نیازمند بازآفرینی شهری هستند و اگر از آنها به عنوان ابر چالش شهری یاد می‌کنیم باید دغدغه بزرگ ما باشند.

همه نهادها برای رفع حاشیه نشینی باید پای کار باشند

وی خاطرنشان کرد: در طرح تفصیلی تبریز ۴۹ هکتار منطقه پر خطر به عنوان فضای سبز رنگ آمیزی شده است؛ بنابراین باید از زایش بافت مسئله دار جلوگیری کرد و اجازه ندهیم جمعیت حاشیه نشینی افزایش یابد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تبریز یادآور شد: بارها در کمیسیون شهرسازی شورای شهر این موضوع را مطرح کردیم، اما صرفاً نباید دستور جلسه شورا و شهرداری باشد و همه باید پای کار باشند چراکه در این زمینه در تبریز ضعف بزرگی داریم.

«حاشیه نشینی» ابرچالش تبریز/ نیم میلیون نفر در اطراف شهر ساکنند

آخرین وضعیت پروژه نجات تبریز

شهردار تبریز نیز از اتمام فاز اول پروژه مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب (پروژه نجات) خبر داد و گفت: خروج این منطقه بزرگ از بن بست، موجب توسعه فعالیت حمل و نقل عمومی در این محدوده خواهد شد.

یعقوب هوشیار اظهار کرد: عملیات اجرایی اعم از تملک و تخریب در ۸۰۰ متر اولیه این پروژه به اتمام رسیده است.

وی طول این پروژه را ۱۶۰۰ متر عنوان کرد و افزود: برنامه اول در این پروژه اجرای دو باند تندرو و باندهای کندرو برای دسترسی محلات به این مسیر است.

هوشیار با اشاره به اتمام عملیات خاکبرداری گفت: اعتبار اولیه پروژه ۴۰ میلیارد تومان است که در سه فاز طراحی شده است. فاز اول آن توسط شهرداری منطقه ۱۰ تبریز در حال اجراست و شهرداری منطقه ۱ نیز اجرای دو فاز دیگر آن را بر عهده گرفته است.

شهردار تبریز خاطرنشان کرد: در راستای ساماندهی مناطق حاشیه‌نشین و پایدارسازی این مناطق، احیا بافت‌های قدیمی و فرسوده شهری، کمک به روان سازی ترافیک، خروج محلات و معابر شهری از بن بست چندین ساله و رفع خطر از محلات پروژه ۴۵ متری انقلاب در حال اجراست.

«حاشیه نشینی» ابرچالش تبریز/ نیم میلیون نفر در اطراف شهر ساکنند

هوشیار یادآور شد: با توجه به اهمیت پروژه‌های مسیرگشایی در کاهش محرومیت محلات کم‌برخوردار، روند اجرایی تملک و آزادسازی املاک و واحدهای واقع در مسیر این پروژه به طول ۱۶۰۰ متر و عرض ۴۵ متر در حال انجام است که از مجموع ۳۳۰ واحد مسکونی در این مسیر، ۶۱ باب ملک مسکونی در فاز اول تملک و تخریب شده است.

پروژه ۴۵ متری انقلاب که از آن به عنوان پروژه نجات تبریز هم یاد می‌شود، در متراکم‌ترین منطقه کم برخوردار و حاشیه نشین تبریز اجرا می‌شود و خیابان انقلاب را به اتوبان پاسداران متصل می‌کند و در مسیر خود، از کوثر شرقی و «طرلان دره‌سی» نیز عبور می‌کند.

از جمله دلایل مهم گسترش مناطق حاشیه نشین می‌توان به عدم نظارت کافی توسط ارگان‌های دولتی و جلوگیری از ساخت‌سازهای غیر مجاز اشاره کرد که در این راستا متولیان و ارگان‌های ذیربط می‌بایست اقداماتی جدی جهت برخورد با متخلفین لحاظ کنند، زیرا حل معضل حاشیه نشینی نیازمند عزم عمومی و همکاری و همراهی تمام نهادها و سازمان‌های مسؤول است و بدون وجود همکاری میان نهادهای مسئول نمی‌توان به نتیجه مطلوب دست یافت.

برخورد قاطع نیروی انتظامی با سرقت‌های مسلحانه در خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، سردار احمدرضا رادان عصر امروز پنجشنبه در مراسم کلنگ زنی پروژه ۴۸۰ واحدی ساخت منازل سازمانی فرماندهی انتظامی استان خوزستان تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های فرماندهی انتظامی که مورد سفارش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) واقع شد، کمبود منازل سازمانی و ملکی همکاران در انتظامی و مرزبانی است.

وی با بیان اینکه از سازمان‌های مسلحی هستیم که رنج شدیدی از تعداد کم واحدهای سازمانی و البته ملکی می‌بریم، اضافه کرد: بنا را به این گذاشتیم که در یک فاصله و محور زمانی ۲-۳ ساله به همت فرماندهان و مدیران و با کمک‌های دولت و مجلس، ۱۰۰ هزار منزل سازمانی در کل کشور برای استفاده همکارانمان داشته باشیم.

فرمانده کل انتظامی کشور به اشاره به مأموریت خیز بودن چند استان از جمله خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کردستان و آذربایجان غربی، گفت: سهم این استان‌ها ویژه است و در اولویت ساخت گذاشتیم که امید می‌رود با همت فرماندهان در حوزه انتظامی و مرزبانی منازل یادشده به سرعت ساخته شوند.

سردار رادان با بیان اینکه امروز کلنگ ۴۸۰ واحد منزل سازمانی در شهرستان اهواز زده شد، تاکید کرد: تلاش می‌شود کل سهم استان خوزستان را در ۲-۳ سال به اتمام برسانیم.

وی با اشاره به بازدید از نمایشگاه کشفیات سلاح و مواد مخدر در حاشیه سفر خود به استان خوزستان، تصریح کرد: مردم خوزستان از دو موضوع رنج می‌برند که این رنج مردم، رنج ما شده است؛ یکی بحث تیراندازی‌های بی هدف و یکی هم سرقت‌های مسلحانه است، ما به همکارانمان ابلاغ کردیم به حکم قانون در هر دو مورد بسیار قاطع، تند و سریع برخورد کنند.

قدمی دیگربرای ثبت جهانی خرم‌آباد/آزادی«کنجی»ازبندسازه‌های غیرمجاز

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: ثبت جهانی دره تاریخی خرم‌آباد از مهم‌ترین پروژه‌های حوزه میراث فرهنگی و گردشگری لرستان محسوب می‌شود، شهری که آثار تاریخی و طبیعی زیادی را دل خود جای داده است.

لرستان بیش از پنج هزار اثر تاریخی دارد که از این تعداد بیشتر از دو هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت ملی شده‌اند، جایگاه لرستان آنجا بیشتر آشکار می‌شود که بدانیم این استان رتبه دوم ثبت آثار تاریخی ملی را دارد اما همچنان در حوزه ثبت جهانی آثار تاریخی توفیقی نداشته است.

اهمیت ثبت جهانی خرم‌آباد از جنبه‌های مختلف قابل بررسی است؛ اما نهایی شدن این امر می‌تواند شاه کلید توسعه مرکز لرستان در حوزه گردشگری باشد.

برای ثبت جهانی این دره باستانی الزامات مختلفی باید لحاظ شود که در این راستا رهاسازی حریم بناهای تاریخی شهر خرم‌آباد در دستور کار قرار گرفته است و متولیان در حوزه‌های مختلف پای کار آمده‌اند.

قدمی دیگربرای ثبت جهانی خرم‌آباد/آزادی«کنجی»ازبندسازه‌های غیرمجاز

عطا حسن‌پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان چهارشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: در راستای ثبت جهانی «دره خرم‌آباد»، تخریب سازه‌های غیرمجاز دامنه غار «کنجی» انجام شد.

وی عنوان کرد: در ادامه تدوین پرونده ثبت جهانی «دره خرم‌آباد» و قلعه «فلک‌الافلاک» امروز گام دیگری در راستای رفع موانع و مشکلات پیشروی این پرونده با تخریب سازه‌های غیرمجاز دامنه غار «کنجی» برداشته شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، ادامه داد: این عملیات با پیگیری‌های مدیرکل بازرسی استان و دستور قضائی دادستان شهرستان خرم‌آباد و با همکاری اداره کل منابع طبیعی، شهرداری خرم‌آباد، نیروی انتظامی و یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، پس از ۱۸ سال در حدفاصل قبرستان «سراب‌یاس» و غار پیش از تاریخی «کنجی» انجام شد.

حسن‌پور، تصریح کرد: با این اقدام جهادی و فوری، مسیر دسترسی به غار «کنجی» باز و در آینده با همکاری شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی، بهسازی مسیر غار نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه این اقدام مهم باتوجه‌به اهمیت پرونده و در راستای رفع موانع ثبت جهانی «دره خرم‌آباد» صورت‌گرفته است، اضافه کرد: غار «کنجی» یکی از غارهای پیش از تاریخ «دره خرم‌آباد» و یکی از عناصر مهم پرونده ثبت جهانی «دره خرم‌آباد» است که برای نخستین‌بار در دهه ۶۰ میلادی توسط باستان‌شناسان آمریکایی مورد کاوش قرار گرفت.

«دره خرم‌آباد» و قلعه «فلک‌الافلاک» به‌عنوان سهمیه ایران انتخاب شدند

این اقدام در حالی است که پیش از این عطا حسن‌پور در خصوص اقدامات انجام شده برای ثبت جهانی «دره خرم‌آباد» گفته بود: خوشبختانه پس از ۱۷ ماه تلاش پیگیری و مستمر استاندار لرستان، وزیر میراث‌فرهنگی، معاونت میراث‌فرهنگی وزارتخانه و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در فهرستی که سال ۲۰۲۴ به یونسکو ارسال می‌شود، «دره خرم‌آباد» و قلعه «فلک‌الافلاک» به‌عنوان سهمیه ایران انتخاب شده است.

قدمی دیگربرای ثبت جهانی خرم‌آباد/آزادی«کنجی»ازبندسازه‌های غیرمجاز

وی ادامه داد: سهمیه هر کشور برای ثبت جهانی سالی یک اثر است که خوشبختانه با تلاش مجموعه مدیریتی استان و وزارت میراث‌فرهنگی، این فرصت برای لرستان به دست آمد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، بیان کرد: باتوجه‌به همکاری مسئولان و اقداماتی که از قبل دراین‌خصوص صورت‌گرفته، قبل از پایان دی‌ماه باید این پرونده به یونسکو ارسال شود که باتوجه‌به زمان اندک باقی‌مانده، قرار است تا ۲۰ دی‌ماه پرونده تکمیل و ارسال شود.

حسن‌پور با بیان اینکه پس از دریافت ابلاغ این طرح از وزارتخانه، ۶۰ روز برای اقدام فرصت داشتیم که اکنون حدود هشت روز آن برای تهیه و تدوین‌یافته‌های سپری شده است افزود: در حال حاضر تیم‌های اسکن لیزر، توپوگرافی، فوتوگرامتری و عکس‌برداری هوایی مشغول به کار هستند و پرونده توسط کارشناسان برجسته در حال تدوین و تهیه است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان گفت: بخشی از این پرونده مهم مربوط به غارهای پیش از تاریخ ما است و آنچه در پرونده لحاظ می‌شود شامل غارهای هفت‌گانه یعنی «قمری»، «کلدر»، «کنجی»، «پاسنگر»، «گر ارجنه»، «یافته» و «گیلوران» است که کاوش‌های آنها انجام شده و همچنین قلعه «فلک‌الافلاک» به همراه سه پل «گپ»، «شکسته» و «حاجی» و طول مسیر رودخانه خرم‌آباد را شامل می‌شود.

حسن‌پور، تصریح کرد: در راستای تکمیل پرونده ثبت جهانی، «لند اسکیپ» شهر خرم‌آباد نیز در این طرح لحاظ شده که شامل «مخمل کوه»، «سفیدکوه» و «یافته» است.

وی با بیان اینکه مساحت عرصه آثار در این پرونده، بیش از ۱۰۰ هکتار است، گفت: این امر نشان‌دهنده حجم عظیم کار است که در واقع یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های ثبت جهانی ایران نیز به شمار می‌رود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، اظهار کرد: مساحت مربوط به پرونده ثبت جهانی «دره خرم‌آباد» شاید هم‌اندازه پرونده ثبت باغات و کاروان‌سراهای کشور باشد که تلاش می‌کنیم با هم‌اندیشی باستان‌شناسان و کاوشگران استان، روایتی مناسب برای روند حضور انسان در غارهای تاریخی، سکونت در «دره خرم‌آباد» و ساختن قلعه «فلک‌الافلاک» را به‌خوبی نمایش دهیم.

کلیدی برای جذب گردشگران خارجی

رضا دالوند معاون عمرانی استانداری لرستان هم با اشاره به اینکه پرونده اولیه ثبت جهانی دره خرم‌آباد به یونسکو ارسال می‌شود، عنوان کرد: اگر بتوانیم این را به ثبت برسانیم، در بحث جذب گردشگران خارجی موفق خواهیم بود.

قدمی دیگربرای ثبت جهانی خرم‌آباد/آزادی«کنجی»ازبندسازه‌های غیرمجاز

بنابراین گزارش؛ شهری که امروزه از آن به نام خرم‌آباد نام برده می‌شود از نخستین سکونت گاه‌های مردم ایران به شمار می‌رود، آبشارهای زیبا، سراب‌ها، دریاچه کیو، پارک‌های جنگلی، آبسرده، بیدهل، گلستان، رباط، زاغه، آبشار بیشه و … از جمله جاذبه‌های و منظر طبیعی این شهرستان محسوب می‌شود.

اهمیت شهرستان خرم‌آباد علاوه بر موقعیت استراتژیک آن به عنوان پل ارتباطی شمال به جنوب به آثار تاریخی و ما قبل تاریخ موجود در این شهرستان بازمی گردد.

منظر این دره به دوران پیش از تاریخ آنقدر اهمیت داشته که سه دانشگاه بزرگ جهان به نام‌های «میشیگان»، «ییل» و «رایس» آن را محل مطالعات باستان شناسی خاورمیانه می‌کنند و آنقدر اهمیت دارد که وقتی دنبال پیشینه بشر و کشف نخستین سکونتگاههای بشر می‌گردند، این دانشگاه‌ها دو نفر از انسان شناسان و باستان شناسان برجسته و بزرگ خود را به این دره اعزام می‌کنند.

غارهای پیش از تاریخ «کنجی»، «یافته»، «پاسنگر»، «گر ارجنه»، «قمری»، پل «شاپوری»، قلعه «فلک الافلاک»، آسیاب «گبری»، «گرداب سنگی»، «مناره آجری»، مقبره «بابا طاهر»، «سنگ نوشته»، پل «صفوی»، حمام «گپ» و … از جمله آثار تاریخی موجود در این شهرستان است.

مدارس نوبت صبح شهرستان امیدیه تعطیل شد

به گزارش خبرنگار مهر، مدیریت بحران شهرستان امیدیه اعلام کرد: با توجه به پیش بینی بارندگی شدید در روز دوشنبه و به منظور جلوگیری از بروز حوادث احتمالی، امروز دوشنبه کلیه مدارس شهرستان امیدیه در تمامی مقاطع تحصیلی در نوبت صبح به صورت غیر حضوری (مجازی) و در بستر سامانه شاد برگزار می‌شود. ضمناً کلیه مهدکودک‌ها تعطیل است.

به گزارش خبرنگار مهر، فرمانداری شهرستان بهبهان نیز اعلام کرد به دلیل پیش‌بینی شرایط جوی، تمامی مدارس این شهرستان روز دوشنبه در ۲ نوبت صبح و عصر تعطیل است.